↑ Terug naar Voor wie?

Homeopathie bij sportblessures

 

AU!

 

Sporten en bewegen zijn gezond en helaas lopen sporters blessures op. Dat kan zijn als gevolg van een valpartij of verstuiking, maar ook door overbelasting. Sommige sporten zijn blessuregevoelig en sommige sporters zijn blessuregevoelig. Zwart-wit gezegd: de éne persoon heeft nooit last van blessures, de ander wel. Homeopathie kijkt naar de klacht én naar de persoon. Bij een enkelverstuiking met bloeduitstorting krijgt u vast en zeker Arnica van de homeopaat. Heeft u vaker last van enkelverstuiking door slappe enkels, dan is het handig en verstandig de enkels te versterken. De fysiotherapeut en uw trainer weten daar alles van.  De homeopaat kijkt dan ook naar uw gehele gestel, zowel fysiek als mentaal en schrijft naast het acute middel ook een middel voor, dat uw gestel aanspoort tot het bouwen aan stevigheid, letterlijk en figuurlijk.

neofossenDe meest bekende eerste hulpmiddelen bij sportblessures zijn Arnica, Rhus-Toxicondendron en Ruta. Ook Hypericum en Calendula zijn veel gebruikt. Wil je meer weten over toepassing van deze middelen, doe dan mee aan de EHBO-cursus van YKR Homeopathie. Kijk op cursussen YKR Homeopathie

Homeopatische korrels (C30) vooral ook praktisch

Nog even iets praktisch. Het voorbeeld is Arnica. De meeste mensen kennen Arnica in zalfvorm. Ook is Arnica toegepast in massage-olie. Zalf en massage-olie zijn beide goed om in huis te hebben. De homeopatische korrels zijn  van de homeopaat zijn, naast het verschil in hersteltijd, om praktische redenen aan te bevelen, want het zit de eventuele tapings en kleding niet in de weg, zoals zalf. Als sporter en sportverzorger kan je heel makkelijk een buisje/set korrels bij je steken, waarmee je in EHBO-situaties je sporters goed kan helpen. De sterkte die je dan het beste kan aanschaffen: C30. Let op: doe dit niet zonder instructie van een klassiek homeopaat of homeopatisch arts, want net als bij alle geneesmiddelen, geldt ook voor homeopathie dat je dat met verstand van zaken moet toepassen.

Arnica doet vooral dienst als pijnstiller, preventief en naderhand en bevordert de doorbloeding en herstel van de bloedvaten. Dus alle blessures met bloeduitstorting/blauwe plek: Arnica. Let op: Arnica- zalf moet je niet op open huid smeren!

 

Oproep aan sporters en hun verzorgers:doe mee aan een onderzoek naar de heilzame werking van Arnica bij enkelblessures

YKR Homeopathie zet zich in voor vergaring van bewijs voor de werking van homeopathie in het algemeen en voor de werking van Arnica op enkel- en knieblessures in het bijzonder. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met recent (korter geleden dan 4 weken) verstuikte enkels én de behandelaars, dus fysiotherapeuten, verzorgers en trainers.

Aan de sporter wordt gevraagd musculin activeéén keer een Arnicakorrel in te nemen en twee keer een korte vragenlijst in te vullen.

Aan de verzorger/fysiotherapeut wordt gevraagd:

  • één keer een instructiebijeenkomst bij te wonen, waar u Arnicakorrels krijgt uitgereikt en bijbehorende instructie;
  • de bijeenkomst vindt plaats bij u in de praktijk of bij de vereniging of in de praktijk van YKR Homeopathie;
  • de geblesseerde sporter zo snel mogelijk na de blessure Arnica te laten innemen en op datzelfde moment een VAS-vragenlijst in te laten vullen;
  • bij inname zelf een vragenlijst in te vullen waarmee uw uw inschatting en oordeel over de blessure kan verwoorden;
  • 4 weken na inname van Arnica de sporter de tweede keer een VAS-vragenlijst laten invullen;
  • vragenlijsten verzamelen en bewaren en op afgesproken moment aan YKR Homeopathie overhandigen.

 

Sporters of sportverenigingen die interesse hebben voor deelname kunnen zich melden bij YKR Homeopathie via (06) 23 16 06 40 of info@ykr-homeopathie.nl. Deelname is gratis.